Jaki laser fraksel czy co2
Witam,
Bardzo dużo jest różnych opinii o efektach działania lasera na blizny potrądzikowe. Oczywiście zależy to od wielkości danej blizny oraz głębokości, ale zauważyłam, że ciężko odróżnić dobry laser od starego?
Podobno laser co2 jest najlepszy, a niektóre gabinety reklamują, że go posiadają, a w rzeczywistości jest to laser starszej generacji. Czym się kierować przy doborze lasera?
Odp.: Jaki laser fraksel czy co2
18-02-2013 13:28
Lekarz
Teraz bardzo dużo gabinetów trochę na tym oszukuje.
Pacjenci nie za bardzo znają różnicy pomiędzy co2, a zwykłym laserem starszej generacji, który jest skuteczny do usuwania np. przebarwień, ale już blizn gorzej.
12-05-2013 16:32
Iwona
Nowoczesne gabinety wyposażone są w lasery najnowszej generacji, np. Nd YAG (neodymowo - jagowy). Długość jego fali świetlnej wynosi 1064 nm. Obecnie jest to najgłębiej penetrujący promień lasera na rynku. Jest także bezpieczny i szybki. Wiązka światła laserowego nie tylko ogranicza produkcję sebum przez gruczoły łojowe, ale także niszczy bakterie wywołujące trądzik oraz wpływa na zwiększenie produkcji kolagenu, który uelastycznia skórę i wygładza drobne zmarszczki.
23-07-2013 13:53
misiek
Witam ja miałam wykonywany zabieg laserem Fotona Dualis Sp na bliznę potrądzikowe w klinice Beautymed Dr mirackiego .Faktem jest ,że tego typu zabiegi są wykonywane przez wielu lekarzy i nie zawsze są zadowalające efekty .Tę klinikę poleciła mi znajoma która wykonuje tam różne zabiegi .Opinie jakie znalazłam o tej klinice były bardzo dobre i dlatego też zdecydowałam się na zabieg właśnie tam .Nie żałuję .Lekarz bardzo rzetelnie wykonał mi zabieg i po kilku tego typu zabiegach moje blizny spłyciły się (a były duże ) i skóra jest o wiele gładsza .Konsultacja jest tam bezpłatna (więc nie naciągają) i zawsze można się poradzić.Polecam
http://beautymed.com.pl/